کودتا در سوریه و سقوط شیشکلی حاکم این کشور (1954م)
بر اثر استبداد و خودکامگی ادیب شیشکلی، رئیسجمهور وقت سوریه، جنگ مسلحانه آزادیخواهان این کشور در کوهستانهای سوریه علیه دولت شیشکلی آغاز شد. این پیکار با قیامهای گذشته مردم سوریه، تفاوتهای ریشهای و عمیق داشت. زیرا در این نبرد، گروههای میهنپرست اعم از کارگر، کشاورز، دانشجو و حتی دانشآموزان نیز همکاری و حضوری فعال داشتند. قیام سال 1954 مردم سوریه، سرانجام با وحدت مردم و ارتش در 25 فوریه همین سال به پیروزی رسید و در پی آن، هاشم اتاسی رهبر حزب خلق سوریه به ریاستجمهوری این کشور برگزیده شد و دولت شیشکلی، سقوط کرد.
انحلال پیمان ورشو توسط کشورهای عضو (1991م)
پیمان ورشو که نام اصلی آن، پیمان کمک متقابل کشورهای اروپای شرقی است، چهاردهم ماه مه 1955م توسط کشورهای بلوک شرق و با اقتباس از پیمان دفاعی ناتو در اروپای غربی و امریکا، در شهر ورشو پایتخت لهستان تأسیس شد. پیمان ورشو، سازمان نظامی واحدی برای این کشورها بود که از مسکو هدایت میشد و کشورهای عضو، متعهد بودند در صورتی که یکی از اعضای پیمان در اروپا مورد تجاوز و حمله نظامی قرار گیرد، به دفاع از آن کشور اقدام کنند. پیمان ورشو که به مدت 20 سال منعقد شده بود برای دفاع از کشورهای سوسیالیست اروپای شرقی در برابر تهاجم احتمالی از غرب به وجود آمد. پیمان ورشو در سال 1975م برای مدت 20 سال دیگر تمدید شد. اما در آستانه فروپاشی شوروی در سال 1991م وزرای خارجه و دفاع کشورهای لهستان، مجارستان، رومانی، بلغارستان، چکسلواکی و شوروی، معاهدهای امضا کردند که براساس آن، تعهدات این کشورها در پیمان ورشو پس از فعالیت 36 ساله این پیمان، لغو شد. همچنین فرماندهی عالی متحد، ستاد مشترک و همه سازمانهای وابسته به این پیمان، منحل اعلام شد.
کشتار مسلمانان نمازگزار فلسطین در مسجد الخلیل از سوی یک صهیونیست اسرائیلی (1372ش)
در حالی که مقامات حکومت خودگران عرفات در حال گفتوگو برای سازش با رژیم غاصب اسرائیل بودند، یک صهیونیست نژادپرست به سوی نمازگزاران روزهدار در حرم حضرت ابراهیم (ع) در شهر الخلیل فلسطین تیراندازی کرد و 29 نفر را شهید و شمار بیشتری را زخمی کرد. این ترور وحشیانه که بار دیگر دشمنی صهیونیستها با مسلمانان را نشان داد با واکنش تند و خشمآلود جهان اسلام روبهرو شد، به گونهای که حتی دولتهای عربی مجبور شدند برای مدتی، مذاکرات سازش با مقامات رژیم صهیونیستی را به حال تعلیق درآورند، ولی دولتهای غربی تنها به ابراز تأسف اکتفا کردند. این حمله تروریستی باعث وقوع ناآرامیهای چندماهه در سرزمینهای اشغالی و قیام مردم مسلمان این مناطق شد و در عوض رژیم صهیونیستی فرد تروریست را پس از محاکمه به بهانه اینکه بیماری روانی دارد، از مجازات رهایی داد.